Wednesday 3 June 2015

Aș vrea să fiu din nou copil...

       Simplitate în vorbe, în sentimente și în fapte. Acesta este motivul. Noi, adulții, avem tendința de a ne complica prea mult. Timpul, experiențele acumulate, dezamăgirile, persoanele pe care le-am întâlnit, toate și-au pus amprenta asupra noastră și avem mereu tendința, uneori involuntar, de a le invoca pentru a ne justifica acțiunile prezente. Înainte de a porni pe fiecare drum, luăm în calcul zeci de scenarii, iar frica de eșec aproape ne paralizează.
       Cât de simplu ar fi să spunem ”Mi-a fost dor de tine” unei persoane pe care nu am mai văzut-o de mult și care acum ne-a intersectat calea, ”Te iubesc” celui care e o prezență constantă în gândurile noastre, ”Vino afară” persoanei pe care vrem să o vedem, dar ne e teamă de un refuz, sau ”Iartă-mă” celui căruia i-am greșit si care ar avea toate motivele să ne poarte pică.
       Copiii acționează aproape instinctiv, fără a lua în calcul aceste scenarii tocmai datorită faptului că sufletul lor este pur, nepătat de experiențe trecute. Și din acest punct de vedere, ei ne oferă mereu câte o lecție de viață. Ei sunt profesorii noștri, și nu invers.
       Nu o dată am auzit oameni spunând: ”Am suferit din cauza lui/ei, nu pot să mai iubesc pe altcineva. Și știu că nu ai nicio vină, dar te-am rănit.” Învață să uiți, să ignori, privește lumea prin ochii unui copil și filtrează fiecare experiență cu sufletul unui copil. Nu te împovăra cu griji și sentimente negative inutile. Trăiește și spune mereu ceea ce crezi, ceea ce îți dorești, bucură-te de lucrurile simple pe care ți le oferă viața și nu îți fie teamă să plângi atunci când simți nevoia.
       Viața e doar un joc pe care trebuie să îl joci zi de zi. Învață din spiritul de competiție al unui copil și joacă acest joc atâta timp cât îți este dat să o faci.

No comments:

Post a Comment