Friday 29 December 2017

Ce a rămas nespus

       Joi, 28 decembrie


      Să renunți la ceea ce îți dorești, la ceea ce corpul tău respiră prin fiecare por, să îți refuzi ție și unei persoane care poate suporta orice, fericirea, pentru a nu răni un alt suflet...Dragul meu, deși nu te înțeleg, îți respect sacrificiul. Recunosc, sunt o egoistă, nu aș fi procedat niciodată astfel, ci aș fi dus o luptă pierdută din start pentru tine. Pentru a-mi fi mie bine cu tine. Pentru a avea eu liniștea sufletească și ceea ce îmi doresc.
      Mereu m-am pus împotriva destinului, a oamenilor, a lumii întregi. Nu aștepta ca altcineva să îți decidă viața așa cum vrei tu. Lucrurile se întâmplă, decurg de la sine, însă doar tu le poți face să meargă pe drumul dorit. Nimeni altcineva nu te va lua cu adevărat în considerare în deciziile sale. Dragul meu, ești încă tânăr și neatins de răutatea și egoismul uman. Vei învăța aceste lecții cu propria-ți durere.
      Dragul meu, astăzi am primit lecția supremă despre ce înseamnă să te sacrifici pentru o persoană. Încă nu îmi este clar ce simți pentru ea, însă îți spun că nu este iubire. Nu poți afirma că iubești un om, atâta timp cât minciuna și o altă femeie s-au strecurat în relația voastră. Dar chiar și așa, îți respect decizia. Și îți mulțumesc că ai evitat ceea ce m-ar fi durut cel mai tare: minciuna. Lecția asumării am învățat-o de mult. La fel și cum se face curățenie. Stai liniștit, voi strânge singură noroiul lăsat de bocancii cu care ai intrat în sufletul meu.
      Dragul meu, mă încearcă un sentiment pe care l-am respins mereu cu toată ființa mea: lașitatea. Așa că prefer să mă retrag, spre a-mi păstra o ultimă urmă de demnitate și spre a-ți lăsa ție cale liberă în a-ți urma decizia pe care ai luat-o. Au rămas atât de multe cuvinte nespuse de ambele părți, însă îți voi respecta decizia de a nu mai vorbi despre ceea ce a fost între noi. Vom lăsa povestea noastră în amintire, acolo unde nu poate fi murdărită de cuvinte grele.
      Cred cu tărie în învățăturile părinților mei: atunci când două suflete sunt menite să fie împreună, vor fi, acum, cu timpul sau într-o altă viață, atunci când ambele au atins maturitatea necesară.
      Dragul meu, mereu ți-am spus că nu voi vărsa nicio lacrimă, continuă să crezi în vorbele mele pentru a te simți mai bine, pentru a face viața mai ușoară cel puțin pentru două persoane. Tu și ea. Eu nu contez aici. Eu mi-am asumat acele câteva ore de plăcere pe care le-am trăit cu toată intensitatea, pe care nu le voi uita și pe care le voi păstra mereu în amintire.
      Poate mă vei considera o copilă naivă, însă știu, dragul meu, că tot ce mi-ai spus, toate cuvintele grele pe care le-am suportat cu stoicism, au fost pentru a mă îndepărta de un om prea rănit. Nu dragul meu, nu m-ai rănit, ci mi-ai oferit câteva clipe frumoase. Atât ai putut tu. Și da, dragul meu, mereu voi fi aici pentru a-ți oferi un umăr pe care să îți apleci capul împovărat de aburi de alcool.
      Însă, dragul meu, nu mă condamna dacă atunci când tu vei decide că eu sunt cea potrivită pentru tine, inima mea va decide că nu poate porni din nou pe același drum. Ți-am încredințat inima mea, m-am lăsat servită pe o tavă, așa cum sunt eu, însă tu ai considerat că inima mea poate suporta multe. Vezi, dragul meu, există oameni nepotriviți la momente nepotrivite și acesta a fost cazul nostru.
      Dacă vom fi potriviți la un moment dat, rămâne să decidă doar timpul. 

No comments:

Post a Comment