Friday 5 January 2018

El te ridică și tot el te coboară

        Și nu mă refer doar la ce se întâmplă între așternuturi, ci și în mijlocul zilei, în văzul lumii. Depinde de tine ce fel de bărbat vrei să ai aproape și crede-mă, tipologia lui îți va influența viața. Cu cât bărbatul de lângă tine este mai sigur pe sine, mai matur și mai împăcat cu propriile decizii luate de-a lungul timpului, cu atât și starea ta psihică alături de el va fi mai bună. Dacă în schimb ești genul de femeie ”salvatoare”, care își irosește iubirea pe un bărbat plin de probleme, dă-mi voie să îți spun că vei ajunge să te înneci în aceleași probleme, la care se vor adăuga și unele noi. Problemele tale. Vor fi doar ale tale, el este prea ocupat cu problemele lui.
            Dacă în momentul în care el și-a asumat relația cu tine a luat după el și bagajul cu sechele din trecut, fie că țin de familie, foste relații sau alte probleme personale, își va proiecta, conștient sau nu, toate aceste probleme asupra ta. Încercând să îl ajuți, îți vei face ție un rău. Desigur, tu, femeie empatică și cu suflet mare, nu vei putea sta liniștită știind că el este frământat de griji. Vei încerca să discuți cu el despre ce îl deranjează, să îi aduci argumente, îți vei pierde nopțile gândindu-te la problemele lui și uitând de ale tale. Fă un bine pentru amândoi și recomandă-i un psiholog. Tu nu ai nici pregătirea necesară și nici nervi de consumat pentru așa ceva, dincolo de faptul că nu tu i-ai generat aceste probleme, așadar nu ai nici autoritatea necesară pentru a le rezolva.
            Evită relația pacient – medic și caută-l pe bărbatul matur, care își asumă trecutul și care cel mult va proiecta asupra ta probleme generate de relația voastră, pe care le veți discuta și rezolva în doi. Caută-l pe bărbatul care vrea să creșteți împreună, care te ambiționează să te dezvolți pe toate planurile. Și fă asta acum, la începutul relației, sau s-ar putea să realizezi peste câțiva ani că ai fost pansamentul cuiva care te-a aruncat la gunoi de îndată ce rănile i s-au vindecat.

No comments:

Post a Comment