Thursday 4 January 2018

Încercând să te înțeleg pe tine, mă voi pierde pe mine

           În general, sunt adepta compromisului într-o relație, fie ea de iubire, prietenie sau de familie. Când însă compromisul devine regula zilei și nu excepția de la regulă, atunci nu mai vorbim despre o relație de egalitate. Vorbim despre o relație în care fiecare își vede propriul interes: unul de a comanda ca un tiran așteptând să i se facă pe plac, celălalt de a nu pierde persoana de lângă, dar ajungând în final să piardă și persoana de lângă, și pe sine.
            Dacă vei ajunge să îi accepți orice doar pentru că îl iubești, asta nu îl va face să te respecte. Mă poți crede pe cuvânt. Dacă tu nu te respecți ca femeie, nu o va face nici el. Există totuși și varianta în care nu îi permiți orice moft de copil răzgâiat, dar el tot nu te respectă. Partea bună pentru tine în situația asta este că nu vei ști. Partea proastă pentru el este că este un ipocrit, iar tu vei realiza asta la un moment dat. Am încredere în instinctul tău de femeie.
             Nu îți irosi nopțile gândindu-te la cum să îl faci să înțeleagă cât de mult îl iubești sau câte faci pentru el și câte îi accepți. Crezi că nu va mai găsi o femeie ca tine? Pentru binele lui, ar fi de dorit să nu mai găsească. Cu cât îți bați tu capul mai tare, cu atât el își va bate joc mai tare.
            Nu deveni o umbră a ceea ce ești de fapt, nu renunța la principiile tale, la a-ți fi ție bine, la ceea ce meriți și te face fericită, pentru el. El va renunța la tine de îndată ce va găsi acea femeie care știe să îl trateze așa cum merită. Acea femeie moderată, care știe să îl alinte dar și să îi atragă atenția atunci când devine mitocan. Nu te pierde pe tine încercând să îl înțelegi pe el...

No comments:

Post a Comment